no-img
بوک کده

دانلود PDF کتاب آوردگاه نص جلد اول حمید ساجدی 116 صفحه پی دی اف


بوک کده
گزارش خرابی لینک
اطلاعات را وارد کنید .

ادامه مطلب

PDF
دانلود PDF کتاب آوردگاه نص جلد اول حمید ساجدی 116 صفحه پی دی اف
pdf
ژوئن 10, 2024
حجم فایل: 2MB
نویسنده: بوک کده
۲۵,۰۰۰ تومان

دانلود PDF کتاب آوردگاه نص جلد اول حمید ساجدی 116 صفحه پی دی اف


دانلود PDF کتاب آوردگاه نص جلد اول حمید ساجدی 116 صفحه پی دی افسایت بوک کده دانلود PDF کتاب آوردگاه نص جلد اول حمید ساجدی 116 صفحه پی دی اف را برای شما دوستان فراهم آورده است. نویسنده در این کتاب درصدد نشان دادن عقیده اسلامی است و سعی می‌کند؛ ارتباط و عدم ارتباط افکار و اندیشه‌ های نوین را با عقیده اسلامی توضيح دهد. در مقدمه این کتاب می‌خوانیم: هنگام مطالعۀ کتاب‌ها یا روزنامه‌ها و سایت‌های اینترنتی با مطالب و گفتارهایی مواجه می‌شوی که در تعارض کامل با متون شرعی است و انسان را به دیدگاه و نظری کاملا مخالف احکامی دینی فرا می‌خواند. پی دی اف آوردگاه نص جلد اول با سایت بوک کده همراه باشید.

پی دی اف آوردگاه نص جلد اول

این کتاب به بررسی مطالب و گفتارهایی می‌پردازد که با متون شرعی در تعارض کامل است و انسان را به دیدگاه و نظری کاملاً مخالف احکام دینی فرا می‌خواند.

دانلود پی دی اف حمید ساجدی

عجیب این است که نویسندۀ این‌گونه مطالب معتقد است نظراتش مخالفتی با متون و نصوص شرعی ندارد بلکه تنها با قرائت و برداشتی مشخص از نص مخالف کرده است.

PDF آوردگاه نص جلد اول

ین نقطۀ مشترک بسیاری از افکار و دیدگاه‌های معاصری است که با متون شرعی مخالفت کرده و اگاه اجتماع علما را نقض می‌کنند. به ندرت می‌توان کسی را پیدا کرد که به صراحت نصوص شرعی را نامعتبر و بی‌ارزش بداند.

کتاب آوردگاه نص جلد اول حمید ساجدی

غالب این تناقضات فقهی و شرعی در قالب «تفسیر» و برداشت متفاوت از نصوص ارائه می‌شود و ادعا می‌شود که این برداشت‌ها بر اساس نگاه میانه‌رو و با هدف جلوگیری از سوء استفادۀ افراطی‌ها از نصوص شکل گرفته است.

 

در انتها می توانید برای اطلاعات بیشتر کتاب بانوی قهرمان خلیل الرحمن خباب را نیز مطالعه کنید.

 

فهرست مطالب کتاب آوردگاه نص جلد اول حمید ساجدی : 

فصل اول: در دفاع از امام شاطبی

گمان نمیکنم هیچکدام از علمای اسلام به اندازه ی امام ابو اسحاق ابراهیم بن موسی شاطبی (متوفای (۷۹۰ ه. ق با چهره ای متفاوت و متضاد از خودِ حقیقی اش به تصویر کشیده شده باشد؛ زیرا بسیاری از گمراهان نام امام شاطبی را در مقدمه ی همه ی تاویلها و تصورات انحرافی شان ذکر کرده اند و از کتاب «موافقات وی به عنوان بهانه ای برای کم اهمیت دانستن نصوص جزئی و فرعی شرع با ادعای ،مصلحت، عقل یا تمسک به اصول و مبانی استفاده کرده،اند و به این ترتیب شاطبی یک جدایی معرفت شناسانه حقیقی از شافعی و همه ی اصولیونی که پس از وی آمده اند را آغاز کرد». 
امام شاطبی به این ترتیب و با پروژه ی مقاصدی خود از مسیر علمای پیش از خود در توجه به فروع فقهی و تبعیت از نصوص جزئی جدا شد زیرا به ضرورت بازسازی آن – یعنی اصول فقه – بر اساس مقاصد شارع و نه بر اساس الفاظ نصوص دینی آنگونه که علمای اصول پس از شافعی به آن پرداخته اند، فرا میخواند. اما وقتی کتب شاطبی را مطالعه میکنی تصویری کاملا متفاوت میبینی و متوجه میشوی که تصویر ذکر شده هرگز واقعیت اندیشه شاطبی نیست.

فصل دوم: جنون تفسیر سیاسی

هرگاه به بعضی از موضع گیریهای محکم علمای سلف در احکام فقهی مربوط به نحوه ی تعامل با حاکمیت سیاسی می نگرم حیرت و دهشت مرا در بر می گیرد و اگر کسی کتب تاریخی آن دوران را ورق زند، ده ها داستان و روایت در ذم نزدیکی به سلاطین یا پذیرش مسند قضاوت و عدم روایت از محدثینی که به حکام نزد یک بودهاند خواهد یافت. در این زمینه حتی مواضعی شدیدتر و سخت گیرانه تر نیز مشاهده می شود مانند داستان خلف بزار» امام قرائت و حدیث که حاضر نشد از شیخش کسائی حدیثی روایت کند، زیرا شنید که میگوید سرورم (هارون الرشید و گفت: «کسی که ارزش دنیا در نزدش آنقدر باشد که بخاطر آن اینگونه شخصی را بزرگ دارد، شایسته است از او علم آموخته نشود».
از خواننده میپرسم علت این سخت گیری روشمند در این موضوع توسط بزرگان دین چیست؟ بسیاری از مردم دوست دارند این رفتارها را توجیه کرده و برایش عذر بتراشند زیرا در تفکر فقهی معاصر این مساله تا حدی پذیرفته شده که چنین سخت گیریهایی بر اساس قاعده ی جلب مصالح و دفع مفاسد نباید انجام شود و خود این تفکر در جزئیات آن قابل مناقشه و است. 

فصل سوم: سستی در مسیر اجرای شریعت

برخی از دوستان اسلامگرا تلاش میکنند اجرای احکام شریعت در نظام اسلامی را به گونه ای نشان دهند که با نحوه ی اجرای قوانین در سیستمهای سیاسی معاصر همخوانی داشته باشد به این ترتیب که مردم با اختیار خود به قانونی رای دهند که در آن اکثریت خواهان گنجاندن شریعت اسلام در قانون اساسی شده باشند و هیچ قانونی در مخالفت با شریعت اسلام در کشور تصویب نشود.
اگر مساله به همین جا ختم میشد ممکن بود از اشکالات آن چشم پوشی شود اما تلاش برای تغییر شکل اجرای شریعت به صورتی که با نظام های دمکراتیک معاصر سازگاری داشته باشد به جایی رسیده که اجرای شریعت را تا حد یک بند از بندهای قانون اساسی تنزل داده است. بندی که مانند همه ی بندهای دیگر قانون اساسی قابلیت تغییر و حذف را دارد، و مشروعیت و صلاحیت آن تنها به تمایل مردم و اراده ی ملت باز میگردد، نه الهی بودن و ارتباط آن به دین به این ترتیب شریعت اجرا نمی شود مگر اینکه مردم آن را بخواهند و به آن راضی باشند و ملت نباید به چیزی که نمی خواهد مجبور شود.

فصل پانزدهم: سلفیت، روش یا گروه؟

فضای رسانهای اخیرا شاهد حملات شدید و متوالی علیه سلفیت در گوشه و کنار جهان اسلام است. این پدیده توجه بسیاری از علاقمندان را به خود جلب کرده، آن را آغاز موسم حمله به سلفیت نام نهاده اند. در حقیقت باید گفت حمله به سلفیت همیشه وجود داشته و متوقف نمیشود، تنها گاهی شدت میگیرد و گاه فروکش میکند و دورهای خاص برای حمله به سلفیت وجود ندارد، زیرا این موضوع خوراک بدخواهان اسلام است. آیا سلفیت یک روش ،است یا گروه و حزبی خاص؟ بسیاری از کسانی که به آتش حمله علیه سلفیت دامن میزنند تفاوتی بین این دو قائل نمیشوند زیرا آنان با روش اسلام به صورت کلی دشمنی دارند و برای آنان تفاوت قائل شدن در این زمینه نیز مفهومی ندارد.
سلفیت روشی است برای پیش رفتن بر اساس هدایت اسلام هنگامی که برداشتها در تفسیر اسلام و دریافت احکام آن و تعیین روش صحیح آن متفاوت باشد سلفیت با تکیه بر روش پیشینیان امت از صحابه و تابعین و پیروان آنان پیش میرود زیرا آنان بهترین افراد این امت، دارای پاکترین تدین بالاترین مقام عمیقترین فهم و داناترین به روش پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم هستند. هر کس تلاش کند به روش آنان پیش برود سلفی است، صرف نظر از اینکه وابسته به چه گروه یا حزبی باشد.

 

سوالات متداول:

  • آیا نویسنده این کتاب دیدگاه خاصی در مورد اجرای شریعت دارد؟

پاسخ خیر، نویسنده این کتاب دیدگاه خاصی در مورد اجرای شریعت ندارد و فقط به برسی مسائلی میپردازد که با متون شرعی در تعارض است.

  • چه نکات مهمی در این کتاب مورد بررسی قرار گرفته است؟

پاسخ :مسائلی مانند: در دفاع از امام شاطبی، جنون تفسیر سیاسی،  سستی در مسیر اجرای شریعت

  • چالش های پیش روی کاربرد این اصول در واقعیت معاصر چیست؟

پاسخ : تغییرات اجتماعی و فرهنگی:
جوامع معاصر شاهد تغییرات بزرگی در ارزش ها و الگوهای اجتماعی بوده اند که به کارگیری مجدد برخی از اصول ساده عصر سلف را دشوار می کند. نفوذ فزاینده فرهنگ های دیگر به دلیل جهانی شدن، حفظ الوهیت اسلامی و پایبندی به اصول اسلامی را با چالش مواجه می کند.

 

 

😍 چقدر خوشت اومد !


موضوعات :
اسلامی

تصاویر پیش نمایش


دانلود PDF کتاب آوردگاه نص جلد اول حمید ساجدی 116 صفحه پی دی اف-1
دانلود PDF کتاب آوردگاه نص جلد اول حمید ساجدی 116 صفحه پی دی اف-1
دانلود PDF کتاب آوردگاه نص جلد اول حمید ساجدی 116 صفحه پی دی اف-1
دانلود PDF کتاب آوردگاه نص جلد اول حمید ساجدی 116 صفحه پی دی اف-1
دانلود PDF کتاب آوردگاه نص جلد اول حمید ساجدی 116 صفحه پی دی اف-1

دیدگاه ها


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *